Mikä on paras varavirtalähde minulle?

opivan Voimapankin löytäminen voi olla haastavaa. Markkinoilla on monenlaisia voimapankkeja ja monet niistä näyttävät hyvin samankaltaisilta. Tässä kuitenkin lyhyt tarkistuslista, jonka avulla paras varavirtalähde juuri sinulle saattaa löytyä.

1. Minkä kokoinen varavirtalähde sopii käyttötarkoitukseesi?

Voimapankin koko vaikuttaa siihen, että voiko sitä kuljettaa housujen/takin taskussa tai paljonko tilaa se vie käsilaukusta tai kassista. Paras varavirtalähde ei ole jokaisessa tapauksessa suurikokoisin malli,sillä suuri akkukoko kasvattaa aina laitteen fyysisiä mittoja sekä painoa. Pintamateriaali kannattaa myös huomioida käyttötarkoituksessa: Esimerkiksi alumiinikuorinen varavirtalähde saattaa naarmuttaa puhelimen näyttöä ollessaan samassa taskussa. Toisaalta alumiinikuorinen on kestävämpi ja materiaalina tyylikäs. Vaikka osa tuotteistamme on erikseen luokiteltu iskunkestäviksi (Solar ja Solar+ -mallit), kaikki varavirtalähteemme ovat kuitenkin vankkaa tekoa ja selviävät varmasti reissusta kuin eissusta.

2. Mihin aioit käyttää varavirtalähdettäsi?

Käyttötarkoitus vaihtelee esim. kännykän tai tabletin latauksen välillä, mutta meiltä ostetaan paljon varavirtalähteitä myös hätävirraksi autoon, moottorikelkkaan, laukkuun yms. LED-valo varavirtalähteessä on tällaiseen käyttötarkoitukseen erittäin käytännöllinen. Sisäänrakennetuilla latausjohdoilla varustettu varavirtalähde saattaa soveltua myöskin hyvin tämän tyyppiseen tarkoitukseen, sillä sen mukana ei tarvitse säilyttää erillistä latauskaapelia.

3. Kuinka suuren kapasiteetin tarvitset?

Kapasiteetti vaikuttaa luonnollisesti valintaan paljon. Jos tarkoituksena on ladata paljon tabletteja kannattaa suosiolla valita varavirtalähde, jossa on korkea mAh-lukema. Joidenkin tablettien akkujen koko saattaa olla jopa lähes 12000 mAh. Silloin on selvää, että pienikokoiseta varavirtalähteestä ei ole kovin paljon hyötyä. Oman tabletin tai puhelimen akkukoon voi selvittää helposti kirjoittamalla googleen oman laitteen nimen ja sen perään mAh. Tässä esimerkkejä puhelimen latauksesta:

  • < 5000 mah, satunnaiseen lisävirran tarpeeseen (1-2 latausta)
  • 10.000 mah, viikonloppureissut tai lyhyet työmatkat (2-5 latausta)
  • 13.000 mah, n. 5 päivää kestävät reissut (4-7 latausta)
  • 20.000 mah, n. viikon kestävät reissut (8+ latausta)

(Huomaa että puhelimesi akun kapasiteetti ja puhelimen käytön runsaus vaikuttavat toteutuviin lukemiin)

4. Aiotko viedä varavirtalähteesi lentokoneeseen?

Useimpien lentoyhtiöiden lennoilla mukaan otettavien akkujen kokoraja on 100 Wh. Wattitunnit lasketaan kertomalla ampeerituntimäärä jännitteellä. Milliampeerituntimäärä (mAh) jaetaan siis ensin tuhannella ja kerrotaan sitten jännitteellä, joka on kaikissa varavirtalähteissämme 3,7V. Näin esimerkiksi Voimapankki Maxin wattituntimäärä on 3,7V*20Ah=78Wh. Maxi on siis kapasiteetiltaan suurin laite, jonka saa viedä lentokoneeseen ilman erikoislupia.

5. Mitä muuta tulee huomioida, että valintani on paras varavirtalähde juuri minulle?

Markkinoilla olevien varavirtalähdeiden, matkalatureiden yms laadussa on paljon eroja. Voimapankki.fi:n myymät varavirtalähteet ovat laadukkaita, omassa käytössä testattuja, hyväksi havaittuja ja kestäviä tuotteita. Toimimme Suomessa, Suomesta käsin käyttäen Itellan ja Matkahuollon palveluja tuotteiden toimitukseen. Tuotepalautukset voit hoitaa lähimmässä postissa ja meidän kanssa on helppo asioida myynti@voimapankki.fi -osoitteen kautta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin viesteihin viimeistään vuorokauden kuluessa.

x
x